Wij zijn aangesloten bij:
Logo NL Actief

Over ons

De start van......

De geschiedenis van Sport- en Gezondheidscentrum "De Cirkel" begint ruim twintig jaar geleden. Bob en Anita Hendriks openen in 1983 een fitnesscentrum en sauna genaamd “De Mul” aan de Veerweg te Rheden. Bob is op dat moment fulltime werkzaam als leraar bewegingsonderwijs in Apeldoorn (leraar lichamelijke oefening aan het basis onderwijs) en Anita fulltime moeder van twee dochters, Laska en Anouk. In vijf jaar tijd groeit "De Mul" uit haar jasje en wordt er gezocht naar een nieuwe locatie. Het oog valt daarbij op cultureel centrum de Schaarweide. In 1988 wordt het pand, dat stamt uit het begin van de 20e eeuw, overgenomen van de Gemeente Rheden en al snel wordt er begonnen met een grootscheepse verbouwing. De Schaarweide ondergaat daarbij een complete gedaanteverandering.

De Cirkel

Na de verbouwing verandert de naam de "Schaarweide" in Sport- en Cultureelcentrum "De Cirkel". Deze naam is bedacht door Paul Schoo, een van de leden die al sinds "de Mul" lid is en nog steeds actief is in ons centrum (ook in 2011). Paul Schoo kwam op de naam omdat de mensen die sporten bij een sportcentrum toch een besloten club zijn, die mensen horen bij elkaar. Een cirkel die je neerlegt, geeft dat weer. Zet je de cirkel echter rechtop, dan maakt dat het weer toegankelijk wordt voor iedereen. Rechtop is een open geheel. Je kunt in de cirkel stappen, maar er ook weer makkelijk uit.

Combinatie pakket

In "De Cirkel" wordt in die tijd een combinatie pakket aangeboden van sport en cultuur. Naast fitness, bewegen op muziek en karate zijn er op dat moment verschillende culturele activiteiten. In de grote zaal, dat beschikt over een podium, worden verschillende evenementen georganiseerd. De evenementen variëren van toneelstukken, musicals en congressen tot bruiloften, partijen, carnavalsvieringen en zelfs een veiling. Dit alles gebeurt in dezelfde zaal waar door de week de aerobicslessen worden gegeven. De kleine zalen doen veelal dienst als vergaderruimtes of voor bijvoorbeeld de wekelijkse kaartavond van de bridge- of klaverjas avond. Op de wanden van het centrum krijgen schilders de gelegenheid om hun werk te exposeren. Naast het verhuren van verschillende ruimtes, worden er ook feesten georganiseerd voor bedrijven. Van de catering tot het verzorgen van de band en het aankleden van de zaal, alles in handen van "De Cirkel". Kortom, je kunt het zo gek niet bedenken of het heeft plaatsgevonden in "De Cirkel".

De grote verbouwing

In 1998 werd er wederom verbouwd. Het sport- en cultureel centrum wordt omgetoverd tot een Sport- en Gezondheidscentrum "De Cirkel". Er wordt een zwembad bijgebouwd en de grote zaal veranderd in twee zalen. De bewegen op muziekzaal bevindt zich boven de fitnesszaal. Verder zijn er twee ricochetbanen bijgebouwd en de kleedaccommodatie uitgebreid. Sport- en Gezondheidscentrum "De Cirkel" is een centrum waar iedereen op zijn of haar eigen niveau kan deelnemen aan het aangebodene. De nadruk ligt niet op sporten, maar op bewegen. Ons motto is daarom ook: BEWEGEN MOET, BEWEGEN DOET JE GOED.

En weer verbouwen

Sport- en Gezondheidscentrum "De Cirkel" blijft zijn horizon verbreden. In het voorjaar van 2003 gaan we opnieuw uitbreiden. In een zeer korte tijd, worden er twee compleet nieuwe zalen op het bestaande gebouw gebouwd. In oktober 2003 vindt de officiële opening plaats. In de eerste zaal vinden er groepslessen plaats. De spinningfietsen worden uitgebreid en komen in de nieuwe zaal te staan, daardoor komen er ook meer uren. Tevens komen er combinatielessen en circuit trainingslessen, genaamd Switchinglessen (een nieuw item in fitness Nederland). Het nieuwe gedeelte beschikt ook over zeer ruime kleedkamers. Wij hechten veel waarde aan ruimte. Mensen komen bij ons om na een inspanning ook te kunnen ontspannen. Je moet de ruimte hebben om je rustig te kunnen omkleden en te douchen.

Renovatie 2006 - 2008

In 2006 is er gestart met het grote renovatieplan dat nu in 2008 klaar is. De schilder heeft het pand en de grote toiletgroep een nieuwe uitstraling gegeven, de personeelsleden hebben een eigen douche, eindelijk is er een riant kantoor gekomen, waar met 2 personen tegelijk gewerkt kan worden en ook de officiële besprekingen kunnen plaats vinden. Er zijn weer 2 nieuwe cardio toestellen bij, genaamd de MIX en begin 2007 is er een stoomcabine voor 6 personen bij gekomen. In de zomer van 2007, als toevoeging van het renovatieplan, een totale metamorfose van onze fitness/cardiozaal. Alle toestellen eruit, nieuwe vloer én nieuwe toestellen er in. Nu een theateropstelling met de cardiotoestellen en een nieuwe krachtlijn van het wereldbekende merk Nautilus; uitvoering Nautilus Nitro Plus. Vier flatscreens maken het plaatje compleet. Nautilus is een instituut met een unieke trainingsmethode, Nautilus heeft een heel andere insteek dan reguliere trainingsmethodes. Ook het Cirkel-team heeft een bijscholing gevolgd en kan deze trainingswijze toepassen.

2009 tot zomer 2011 'Altijd in Beweging'

In de groepszaal een nieuwe vloer en een uitbreiding van de "Wellnessbeleving" met een stoomcabine. Tevens kunnen we het nieuwste cardioapparaat introduceren: de Treadclimber (een mega-calorievreter). Aanpassing van de huisstijl en de nieuwsbrief. Laatst genoemde is nu ook fullcolour en wordt op verzoek ook digitaal aangeleverd. Aan communicatie is heel veel gedaan, computers, programma’s, maar… onze persoonlijke benadering met de klant blijft in al deze aanpassingen het belangrijkst! Ons gerenommeerd en bekende Cardiotest programma Sportmed heet voortaan ActivityConcept. Het heeft de uitstraling van deze tijd, zelf stappen ondernemen om actief met een gezonde levensstijl in het leven te kunnen staan. In de zomer van 2010 een totaal vernieuwde horeca. Alles werd gesloopt, nieuwe draagbalk erin, nieuwe plafonds, nieuwe vloer en nieuw interieur! Onder andere de horeca en receptie geïntegreerd, kinderhoek met televisie en loungehoek met openhaard. Ook in 2011 staan we niet stil, we willen steeds meer weten over ons lijf, hoe gezond zijn we en hoe we gezonder kunnen worden in deze vaak stressvolle tijd. Nu kunnen we uitgebreid uw gezondheid testen en uw levensstijl in beeld brengen door gebruik te maken van de zeer innovatieve BODYCHECK!

Met de tijd meegaan

Op 1 oktober 2011 wordt een nieuwe high impact groepsles geïntroduceerd, namelijk ClubChallenge. Een nieuwe concept, een total body workout gebaseerd op HIT (High Intensity Training) en komt voort uit revolutionaire internationale ontwikkelingen in de sportwetenschap en bewegingsleer. 25 januari 2012 maakt De Cirkel de overstap van weinig gebruikt Hyves naar een actief Facebook. Er vindt inmiddels veel interactie plaats tussen leden en medewerkers van De Cirkel, wat wij ervaren als erg goed. Like De Cirkel via www.facebook.com/decirkelrheden. In 2012 krijgt ook de fysiotherapiezaal een nieuwe vloer. Dezelfde vloer als in de fitnesszaal, de horeca en groepszaal 2. Het is altijd een leuke uitdaging om de fitnessapparaten ‘eventjes’ uit de zaal te halen, maar ook deze keer is er veel hulp en is het zo gedaan. Eind 2012 is het dan eindelijk zover, De Cirkel wordt gekeurd voor een nieuw keurmerk. Vanaf 2013 mogen wij onszelf Fit!vak Preventiecentrum noemen! Dit keurmerk is de nieuwste en hoogste kwaliteitswaardering van Nederland en wij zijn één van de eerste 50 centra met het keurmerk! Het keurmerk Fit!vak Preventiecentrum onderscheidt fitnesscentra op kwaliteit! Het laat zien dat het een stap verder gaat dan de reguliere dienstverlening. Het keurmerk garandeert de klant dat er specialistische kennis is bij bewegingsdeskundigen (niveau 4+) op het gebied van (pre)diabetes, niet aangeboren hersenletsel en obesitas. In mei 2013 introduceert De Cirkel de nieuwste groepsles; BOOTCAMP! Bootcamp is ontstaan in de Verenigde Staten en gebaseerd op de trainingsmethode van het Amerikaanse leger. Het blijkt meteen een hit, vele enthousiastelingen sporten zich wekelijks het snot voor de ogen.. Al met al "De Cirkel" blijft een centrum in "beweging" en voor beweging.

Preventiecentrum

Vanaf 2013 mogen wij onszelf Fit!vak Preventiecentrum noemen! Dit keurmerk is de nieuwste en hoogste kwaliteitswaardering van Nederland en wij zijn één van de eerste 50 centra met het keurmerk! Het keurmerk Fit!vak Preventiecentrum onderscheidt fitnesscentra op kwaliteit! Het laat zien dat het een stap verder gaat dan de reguliere dienstverlening. Het keurmerk garandeert de klant dat er specialistische kennis is bij bewegingsdeskundigen (niveau 4+) op het gebied van (pre)diabetes, niet aangeboren hersenletsel en obesitas. In mei 2013 introduceert De Cirkel de nieuwste groepsles; BOOTCAMP! Bootcamp is ontstaan in de Verenigde Staten en gebaseerd op de trainingsmethode van het Amerikaanse leger. Het blijkt meteen een hit, vele enthousiastelingen sporten zich wekelijks het snot voor de ogen.. Al met al "De Cirkel" blijft een centrum in "beweging" en voor beweging.

Weer vernieuwing in de Cirkel

In februari 2015 was de fitness ruimte aan de beurt. De cardiolijn wordt in zijn geheel vernieuw naar de cybex lijn. Alles werkens met het my fitplan principe. Ook is het via IFit mogelijk de marathon in New York te lopen en de tour de france te fietsen. Dit alles door de i-cloud aangestuurde cardiolijn IFit. Ook aan de kracht is gedacht met de aanschaf van de UX-cross een vorm van functioneel trainen. Genoeg mogelijkheden om de diverse doelgroepen die de Cirkel telt te bedienen.

Sport- en Healthclub de Cirkel

Sport- en Healthcentrum De Cirkel is niet zomaar een fitnesscentrum. U gaat toch vooral sporten omdat u iets wilt bereiken? En of dat nou gaat om een paar kilo afvallen, de conditie verbeteren, lekkerder in uw vel zitten of het actief doorbrengen van uw vrije tijd: als het niets oplevert, dan haakt u af. Sport- en Healthclub De Cirkel zet dit stapje extra voor u. Kiest u voor Sport- en Healthclub De Cirkel, dan kiest u onder andere voor kwaliteit.
Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker. Lees meer over cookies
akkoord